Max Pesos

På äventyr i verkligheten

Stjärnskeppet Titanic

Kategori: Litteratur, SF

Författare: Terry Jones

Starship Titanic är ett datorspel skapat av Douglas Adams. Terry Jones (Monty Python) ger röst till en papegoja i spelet och tyckte att det var så roligt att han frågade om han kunde göra något mer. Du kan skriva en roman baserat på spelet, tyckte Adams. Javisst, genmälde Jones, bara jag får göra det naken. Detta är bakgrunden till denna historia vars bisarra karaktärer och utveckling får Liftarens Guide att framstå som helt normal. Den är precis så fånig som Adams ville att den skulle vara.

Alla gränser är borta, här kan verkligen vad som helst hända och det gör det också. Några jordbor blir inviterade till rymdskeppet Titanic (universums lyxigaste kryssningsskepp) som plåster på såren då deras gamla prästgård förstörts vid en misslyckad fickparkering av skeppet. Det är ingen idé att beskriva mer än så. Här försvinner berättelsen ut i ett helt eget universum. Gillar man den här speciella typen av humor, som engelsmännen är världsbäst på, bör man läsa den.

Förvänta er ingen djup roman. Den är absurd, psykedelisk och surrealistisk. Författaren erkänner i den löpande texten att det är behändigt att skriva en SF-roman, man uppfinner eftersom vad som är trovärdigt eller ej. Det är för oss läsare bara att hänga med. Väldigt underhållande.

Soundtrack