Max Pesos

På äventyr i verkligheten

London

Kategori: Istället för vykort

I vanlig ordning hade jag ett enormt strul med laddare och kontakter innan jag fick kameran att fungera. Det gjorde att jag missade att foto vad som måste vara årets händelse i Hyde park. Cirka 50 människor av skiftande ålder tog den årliga simturen i "The Serpetine". Det var -3 och vi som såg på stod och huttrade i snålblåsten, klockan nio på juldagsmorgon. En tradition sen 1860. Varje simmare fick ett glas konjak när de kom upp ur vattnet och glada hurrarop av oss fegisar som fortfarande var kvar på land. De är knäppa engelsmännen, som Obelix skulle ha sagt. Men en vansinnigt rolig tradition som var över lika fort som den började. Vi var nog inte mer än 200 åskådare, men vad roligt vi hade, i all enkelhet.

Trevlig stad, London. De är så tydliga i allting. Vid varje korsning stod det med stora vita bokstäver "look left" eller "look right". Vad snällt! Men alla som känner mig vet att jag ändå tittade åt fel håll och ändå var nära att bli överkörd. Alla skyltar var så övertydliga att det inte gick att missa vad som förväntades av en.
 
Besökte Camden och promenerade runt på alla de där kända landmärkena. Såg en musikal, naturligtvis. Inte riktigt min kopp te (inte den allestädes närvande dotterns heller för den delen) men det var en sån upplevelse så vi hade överseende när de brast ut i sång.


Den handlade om vad som egentligen hände i OZ innan den där fåniga Dorothy kom dit och snodde ett par skor. Den var faktiskt riktigt bra då historien höll hela vägen. De hade vänt på det, häxan var inte elak det var snarare den goda fén som inte hade riktigt rent mjöl i påsen. Det var dock fén som ägde scenen, totalt! Men scenografin var bland det bästa jag sett. Scenbyten skedde utan att man ens märkte det och i taket hängde en enorm drake som fick liv varje gång Häxan mådde mindre bra. Hon var något mobbad i skolan, hon var helt grön. Alltså helt grön rent fysiskt. Se den, enbart scenografin är värd pengarna. Den allestädes närvarande dottern var nöjd bara hon såg draken innan de ens börjat föreställningen.

En riktig turistbild med Westminster Abbey och Big Ben.Ytterligare en turistbild med det där pariserhjulet som verkade ta en evighet att ta sig runt med. Vi avstod.Här fikar vi efter att ha upptäckt att Tate Modern är stängt över jul. Besökte istället ett värdelöst filmmuseum.Själv avnjöt jag en väldigt god majssoppa.The Globe!!!!!!!!!Scenografin på Wicked.Den fantastiska draken.Två mycket nöjda musikalbesökare kurar i mörkret. Observera den lilla teaterkikaren som man kunde hyra för en löjligt låg summa.