Max Pesos

På äventyr i verkligheten

Kent

Kategori: Litteratur, Musik

Redaktör: Håkan Steen

Svårt att se det som något annat än en tjock reklamskrift över ett av de mest omhuldade banden i svensk rockhistoria. Det är texter hämtade från olika mediala håll sammansatt till en löst hållen biografi. Huvudman är Sonic vars intervju (Anders Dahlbom & Klas Ericsson) med bandet är den röda tråden, tidigare publicerad i Sonic. Ederad 2007 (Reverb), det finns alltså en fortsättning. Boken släpptes samtidigt med ”Tillbaka till samtiden”, bandets sjunde album.

Men för mig som inte har någon relation alls till deras musikaliska värv blir det en hyfsat bra inblick. De verkar supa något ohemult.

Intressantas om deras försök att slå internationellt, hur svårt och tidskrävande det är. Hur lätt det är att misslyckas, trots att alla signaler tyder på det motsatta. De har min sympati och respekt för att i alla fall ha prövat.

Det blir samma anekdoter som återkommer om, om och om igen. Blir många stycken som man hoppar över. Speciellt skivrecensioner, som jag även dagligdags struntar i, blir upprepningar som inte tillför något annat än hur bländande bra bandet ansågs vara enligt den svenska samlade kritikerkåren. Tveksamt om ens de hårdnackade fansen anser den värda att läsa. De har väl redan originalklippen samlade i någon snygg Kent-pärm.

Soundtrack