Max Pesos

På äventyr i verkligheten

Batman vs Superman: Dawn of justice

Kategori: Film & TV, SF

The Justice League är i antågande på biograferna, det här är väl en prequel till de äventyr som ska konkurrera med X-men och The Avengers om biopublikens gunst.

Var tog den ensamme hjälten vägen? Den lite smådystre enslingen som har flickproblem. Clark Kent har uppenbarligen sex numera med sin Lois och Batman verkar vara en on-nigth-stand type of guy. När började det här? Jag har helt missat den sexuella revolutionen bland de amerikanska superhjältarna. Men, det var ett tag sen jag läste seriemagasin av den här typen.

Ett mörkt drama är det i alla händelser, med religiösa undertoner. Superman är Gud och Batman får ikläda sig rollen av djävul, det är väldigt estetiskt iscensatt. Dock blir jag lite förvirrad av den där händelsen i öknen som är upprinnelsen till missämjan. Även drömsekvenserna som vävs in spär på förvirringen. Är väl tveksamt om det blir så mycket till historia, det är mest adrenalinstinn action filmat på ett väldigt snyggt sätt.

Sen är väl mitt omdöme inte riktigt att lita på. Inte min tekopp precis (läste för övrigt ett försvenskande av ett annat engelskt uttryck "rätt upp i min gränd".......associationerna leder mig till helt andra platser än vad aftonbladets krönikör säkert avsett).

Typ sevärd ändå

Sountrack