Max Pesos

På äventyr i verkligheten

Kanske Frankenstein?

Kategori: Kulturellt, gudbevars.

Tetater Västernorrland

Man blir ibland förundrad. Kanske Frankenstein? handlar egentligen inte om Victor Frankenstein eller hans monster. Därför ett frågetecken kanske. Det handlar om Jens Nilssons försök att sätta upp en enmansföreställning om och med det famösa experimentet. Det går så där. Han har barnen att ta hand om, en producent som ringer, koncentrationssvårigheter etc. Det är inte lätt att vara konstnär.

Det är inte lätt att vara publik heller. Att hitta något av intresse i Jens försök. Att han misslyckas blir med tiden allt klarare. Allt mynnar ut i ett avslut som bär alla kännetecken av pekoral. Det är ytterst sällan jag besöker en teatersalong och känner mig generad. Det känns som om skådespelaren nu tömt sitt förråd av enmansteater och kanske ska ta sig an en större utmaning, vilket han menar att detta är. Han upprepar sig, trots att hans ambition verkar vara det motsatta.

Det verkar som om han hamnat i en kreativ kris och beslutar sig för att göra en föreställning om det. Jag kan känna igen mig i rollen där man inte har något att säga och använder sig av gamla trick för att få en timme att gå. En illa förberedd lektion exempelvis. Det är nog också därför jag blir generad.

Frankenstein himself

Soundtrack