Max Pesos

På äventyr i verkligheten

The place beyond the pines

Kategori: Film & TV

En film om män, bechdeltestet skulle inte ge många poäng här även om Eva Mendes gör underverk med sin roll. Temat är fäder-söner så det må kanske vara ursäktat. Ryan Gosling har tagit med sig sin karaktär från Drive, spelad med lika stor entusiasm som tidigare. Begriper inte storheten som många ser i honom. Skådespeleriet är på en sådan låg nivå att man baxnar, om det nu inte är regissören som gör honom en otjänst. Gosling var ju rätt rolig i Crazy, stupid love.

Dock är detta en betydligt bättre historia och de övriga skådespelarna väger väl upp hans brister, han bär lyckligtvis inte ensam huvudrollen.

Gosling kör motorcykel på ett kringresande tivoli. Han gör en kvinna med barn, hoppar av sitt arbete och börjar råna banker för att kunna försörja dem. Sonen ska inte växa upp utan farsa, som han fick göra. Det blir inledningen till en händelsekedja som sträcker sig över femton år. Imponerande berättat av regissör Derek Cianfrance som gräver i det amerikanska klassamhället och får lika mycket skit under naglarna oavsett vilken grupp han skärskådar. Men främst handlar det om hur viktig en pappa är, oavsett var han befinner sig, närvarande eller frånvarande. Jag tycker mig ana att Cianfrance anser att blodet (generna) är viktigare än miljön. Det kan man diskutera i det oändliga, men han verkar bombsäker. Det är inte jag.

Mycket sevärd