Max Pesos

På äventyr i verkligheten

Kungen och The Scramblers

Kategori: Musik

Besökte Kramfors, vilket man gör emellanåt . Det ligger i blodet. Till min förvåning var hela stan på fötter. Järnvägsstationen skulle invigas och Kungen var visst också där. Inte så att jag såg honom, men han lämnade visst stan storstilat på ett tåg. Men jävlar i mitt lilla skal vad mycket folk det var ute.

Det var en hel del musik och uppträdanden. Jacke Sjödin hastade mellan scenerna och var kom-fram-och-säg. Kulturskolan hade organiserat spelningarna med ambitionen att alla skulle vara från Kramfors. Då i den vidaste bemärkelsen. Från Kramfors Kommun, vilket då även inräknar alla delar som motsträvigt lät sig ledas in i storkommunen under sammanslagningen tidigt 70-tal. Många bittra röster fortfarande ute i gränstrakterna angående den annekteringen. Själv puritan så jag ska inte gnälla.

Men på scenen vid stationen stod ett mycket kärt återseende. The Scramblers från Nora vars kärlek till den tidiga rock´n roll som såg dagens ljus under 50-talet är väldigt tydlig. De rev av en hetsig halvtimmesshow och bjöd på sig själva. Det har de väl alltid gjort, men nu var det till en musik som var så tajt att det inte gick att få ner ett lillfinger mellan ackorden. Jag har alltid tyckt de hållit en hög klass men det var ett tag sen jag såg dem och de var bättre än någonsin. Klas Norberg som sångare använder mer adrenalin än vad som ryms på scenen. Han springer, han hoppar och det blir svårt att stå still bara av att se honom. Det är så det ska se ut dock tycker jag att han borde använda sitt munspel mer. Trots att Norberg sjunger bra, tycker jag gitarristen har en bättre rockröst. Det finns något återhållsamt njutbart i hela hans framtoning. Det känns som om de skulle kunna gå hur långt som helst. Bli ett tuffare Boppers. Jag önskar dem lycka till.

Lite förslag till deras show kan jag däremot inte låta bi att ge. Är man så bra går det att utöka repertoaren med något senare låtar, i samma stil men betydligt tuffare.

Dr Feelgood – Roxette, Back in the night eller She does it right.
Flamin´Groovies – High Flyin´baby
Violent Femmes – Don´t start me on the liquor
The Detroit Cobras – Curly haired baby (trots att det är en kvinna som sjunger)
Savoy Brown – Made up my mind

Right up your alley Scramblers