Max Pesos

På äventyr i verkligheten

Argo

Kategori: Film & TV

Kanda och USA´s hemliga CIA-operation för att få ut amerikaner från Iran som undkommit det beramade gisslandramat  i slutet på 70-talet. Alltså ytterligare en historia baserad på en verklig händelse, det vimlar av dem för tillfället. Ben Affleck både regisserar och spelar huvudrollen och har fått till en riktigt spännande berättelse. Visserligen följer den stundtals mallen med snabba klipp mellan jagade och jagad men det funkar ändå. Inte så långt som till tre Oscars kan tyckas men i alla fall till en relativt underhållande film.

 

Propagandan  går kanske lite överstyr, beroende på hur man ser det. Iranska medborgare är naturligtvis gapiga och svartmuskigt farliga. De amerikanska flaggorna vajar i vinden i det lilla villaområde som utgör den amerikanska drömmen. CIA-agenterna är mänskliga och styrs av sitt förnuft till skillnad mot sina iranska motsvarigheter som bara vill döda, döda, döda. Lite mer än vanligt faktiskt, men det kan ju också vara en högst personlig åsikt. Det är bara inledningsvis som det påpekas att USA har en del i det kaos landet var stadd i

 

Ok, du kan se den om du är medveten om vad du ser. Ett amerikanskt rättfärdigande av sin självpåtagna roll som världspolis. Det är en ogenerad propagandafilm.

Kommentera inlägget här: